Ilmoitukset

Ortodoksia 62: Kirjoittajakutsu

2021-07-28

Kutsumme Ortodoksia-aikakauskirjan 62. vuosikertaan erityisesti kirjoituksia, jotka tarkastelevat ortodoksisen kirkon ja teologian suhdetta ympäristöön ja ekologiseen kriisiin. Toivotamme tervetulleiksi tekstit, joiden näkökulmina ovat esimerkiksi seuraavat tai muut ympäristöön liittyvät teemat:

  • Ortodoksinen ekoteologia ja ympäristöahdistus
  • Askeettinen perinne ja ekologinen kestävyys
  • Kirkolliset ja ekumeeniset ympäristöohjelmat
  • Ortodoksisen ihmiskuvan suhde muuhun luomakuntaan
  • Ortodoksinen ympäristökasvatus

Tekstit voivat olla tieteellisiä artikkeleita, puheenvuoroja, katsauksia, tutkimusesittelyitä ja kirja-arvioita. Kirjoituskielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Julkaistaviksi tarjottavat tekstit tulee lähettää Ortodoksian julkaisualustalle viimeistään 1.3.2022.  Tutkimusartikkelit käyvät läpi referee-menettelyn. Vuosikirja julkaistaan Ortodoksisten Pappien Liiton päivillä syyskuussa 2022. Se ilmestyy myös avoimena rinnakkaisjulkaisuna Ortodoksian julkaisualustalla (www.ortodoksia.fi).

Lisätietoja: Pekka Metso (pekka.metso@uef.fi), päätoimittaja

Lue lisää nimikkeestä Ortodoksia 62: Kirjoittajakutsu

Uusin numero

Vol 60 (2020): Ortodoksia
Ortodoksia-julkaisun kansikuva, jossa kuvattuina kolme kirkon esipaimenta.

Teema: Kanonit ja nykypäivä

Julkaisijat

Ortodoksisten pappien liitto & Itä-Suomen yliopiston filosofisen tiedekunnan ortodoksisen teologian koulutusohjelma (Lightpress, Kaarina 2020)

Toimituskunta

Maria Takala-Roszczenko, toimituskunnan puheenjohtaja, Pekka Metso, toimittaja, Johan Bastubacka, Ari Koponen, isä Kaarlo Saarento, Grant White

Julkaistu: 2020-09-27
Näytä kaikki numerot
 
Ohjeita kirjoittajille

Julkaistavaksi ehdotettavat tekstit tarjotaan toimituskunnalle kirjautumalla käyttäjäksi sähköiselle julkaisualustalle ja noudattamalla sen ohjeita. Tutustu julkaisuprosessiin ja kirjoittajaohjeisiin täältä.